WIE IS BENJAMIN CREME?

Duur: 3:07'

Omdat ik Benjamin Creme persoonlijk heb gekend en veel van en samen met hem heb geleerd, geef ik hier een kleine toelichting over wie Benjamin Creme eigenlijk was:                                           

Benjamin Creme is op 5 december 1922 geboren in Glasgow (Schotland). Vanaf 13 jaar is hij geïnspireerd door de schilder Rembrandt en begint hij zelf te schilderen. Op de leeftijd van 14 jaar las hij een buitengewoon boek, Mystiek en Magie in Tibet van Alexandra David-Neel. Op de leeftijd van 16 jaar verlaat hij de school om zich volledig op de schilderkunst te richten.

Al op zeer jonge leeftijd is hij aangetrokken door de Leringen van de Oude Wijsheid en hij heeft bijna heel zijn leven de Esoterische Filosofie bestudeerd. Na Helena Petrovna Blavatsky, Helena Roerich, Annie Besant en Alice Ann Bailey kunnen wij zeggen dat hij hun opvolger is geworden. 

Benjamin Creme bestudeerde ook het werk van Wilheim Reich en het gebruik van een orgonaccummulator (het lezen van het etherisch veld) en werkte ook nauw samen met George Adamski, bekend door zijn verhalen en contacten met de ruimtebroeders. 

Sinds 1959 werd Benjamin Creme getraind door een Meester waarmee hij 24u/24u in telepathisch contact stond.

Hij startte met de eerste TM-groep in London in maart 1974, sindsdien zijn honderdtallen TM-groepen wereldwijd verspreidt.

Benjamin Creme gaf ook overal in de wereld lezingen over het bestaan van de Meesters van Wijsheid en maakte ook bekend dat de Heer Maitreya de Wereldleraar voor het komende tijdperk terug onder ons is en in London leeft. Op 30 mei 1975 gaf hij zijn eerste lezing in het Centre House te London.

Benjamin Creme was kunstenaar van beroep maar ook schrijver, esotericus, een internationale spreker en redacteur van het maandblad magazine Share International/Share Nederland. Hiernaast heeft hij ook 15 zeer boeiende boeken geschreven over de evolutie van de mens, de Meesters van Wijsheid, over Maitreya, over de Kunst van het Leven, over de Ruimtebroeders en nog veel meer. Deze boeken zijn voor iedereen toegankelijk met antwoorden op de vele vragen die vanuit het publiek kwamen.

Benjamin Creme stierf op 24-10-2016 te London. Hij was bijna 93 jaar.

Medewerkers over heel de wereld en dus ook in België helpen Benjamin Creme om zijn boodschap van hoop verder bekend te maken.